איך תזהו ותמנעו מההונאה הבאה בלינקדאין

30/11/2014 | גיל נוילנדר
חדשות

לינקדאין, הרשת החברתית-עסקית הגדולה בעולם, היא מקום נהדר ליצור קשרים עסקיים והזדמנויות חדשות. אך עם מעל 300 מיליון משתמשים, היא גם גן עדן לפושעי הרשת שמחפשים רווח קל על חשבון המשתמשים. מהן ההונאות הנפוצות בלינקדאין ואיך תמנעו מהן?

אולי בגלל האופי העסקי והשמרני יותר מפייסבוק, אנשים נוטים לחשוב שהרשת החברתית-עסקית היא בטוחה יותר מרשתות חברתיות אחרות. המציאות, לצערנו, היא שונה לחלוטין. עם יותר מ 300 מיליון משתמשים, לניקדאין היא מטרה מועדפת ב"בנק המטרות" של פושעי הרשת.

על מנת להישאר בטוחים, עליכם להתייחס ללינקדאין כפי שהייתם מתייחסים לכל אתר או רשת חברתית אחרת באינטרנט. זכרו, אם מידע אישי אודותיכם חשוף לכל, הוא יכול להיות מנוצל לרעה על חשבונכם.

כך תזהו ותמנעו מהונאות בלינקדאין:

אל תפתחו התראות לינקדאין בתיבת הדואר האלקטרוני שלכם

התחזות להתראות מלינקדאין היא אחת מההונאות הנמצאות בשימוש התדיר ביותר על ידי ההאקרים. מטרת ההונאה היא לגרום לכם להקליד את שם המשתמש והסיסמה שלכם בדף התחברות מזויף, שאליו אתם מועברים ברגע שלחצתם על קישורים בהודעת האימייל.

ההמלצה שלי היא להתעלם מאותם מיילים שמתקבלים, לכאורה או לא לכאורה, מלינקדאין. ובמקום זאת לבדוק את ההתראות ישירות באתר לינקדאין – שם תחכה לכם ההודעה, אם היא אמיתית.

היזהרו מהצעות עבודה

מכיוון שלינקדאין היא רשת עסקית בהגדרתה, מקובל למצוא שם הצעות עבודה או הודעות על גיוס של כוח אדם. אך היזהרו מהצעות שנראות מופרכות – כמו שכר של מנכ"לים למתמחים או הצעות חלומיות אחרות. ההצעות המפתות נועדו לגרום לכם ללחוץ על הקישורים המצורפים אליהן אשר עלולים להוביל אתכם להתקנת תוכנות זדוניות, או בדומה לסעיף הראשון, לגניבת פרטי הכניסה שלכם ללינקדאין.

כדי לגלות אם מדובר בהצעה אמיתית ניתן לנסות להצליב מידע עם מקורות נוספים. נסו למשל למצוא את אתר החברה ואת פרטי הקשר שלה, וצרו איתה קשר ישירות כדי לברר פרטים על המשרה והתנאים.

הפחיתו את כמות הספאם

אחת מהטקטיקות הנפוצות של מפיצי דואר הזבל היא לצפות בפרופיל הלינקדאין שלכם כדי שלאחר מכן אתם תבקרו בפרופיל שלהם. לאחר מכן הם יכולים להתחיל לשלוח לכם הודעות פרסומיות על כל מיני שירותים שימלאו לכם את תיבת הדואר הנכנס. על מנת להפחית את כמות הספאם שאתם מקבלים הגדירו את החשבון שלכם כך שגולשים אחרים לא יוכלו לראות אם ביקרתם בפרופילים שלהם.

בקרו בעמוד הגדרות הפרטיות

בדומה לכל רשת חברתית אחרת, גם לינקדאין מציעה למשתמשים שלה מגוון הגדרות פרטיות אותה כל גולש יכול להתאים לעצמו. לרוב, הגדרות המחדל של הגדרות הפרטיות הן מתירניות למדי, ואם לא שיניתם אותן, ייתכן שאתם חושפים יותר ממה שהתכוונתם.

השתמשו בפיצ'ר האימות הכפול

אחת הדרכים הטובות והמומלצות להימנע מפריצה לחשבון שלכם היא להשתמש במנגנון אימות כפול. פיצ'ר זה מחייב אתכם, ואת כל מי שינסה להיכנס לחשבון שלכם, להזין קוד אימות חד פעמי הנשלח אליכם כהודעת SMS, בנוסף לסיסמה הרגילה שלכם. רשתות רבות, כמו פייסבוק, טוויטר, גוגל ועוד, כבר מאפשרות למשתמשים להשתמש באימות כפול ולהוסיף שכבת הגנה משמעותית לחשבון שלהם.

 

לכתבות נוספות בנושא אבטחה, מחשבים ואינטרנט

גיל נוילנדר - מנכ"ל ESET ישראל

ESETאודות

חברת ESET הינה ספקית בינלאומית של תוכנת האנטי וירוס NOD32 וחבילת האבטחה ESET Smart Security לארגונים בגדלים שונים וצרכנים פרטיים. החברה מיוצגת ברחבי העולם כולו ביותר מ-180 מדינות וסניפיה המרכזיים ממוקמים היום באנגליה, ארגנטינה, סלובקיה וכמובן ארצות הברית. בישראל, מיוצגת ESET באופן בלעדי על ידי חברת קומסקיור, המפעילה בארץ מרכז פתרונות ותמיכה טכניים בשפה העברית.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...