אוזני המן במילוי פרג ושוקולד בניחוח הדרים

22/02/2015
אוכל ובישול

פורים כבר כאן, וחוץ מכל האירועים – כמו בכל חג יש בו גם הרבה אוכל.

באדיבות רשת קפה גרג אנו משתפים אתכם במתכון להכנת אוזני המן במילוי פרג ושוקולד בניחוח הדרים.

צילום: אסף לוי

מתכון לכ- 30 יחידות:

רכיבים

600 גרם קמח

200 גרם סוכר

400 גרם חמאה

קורט מלח

חצי כפית תמצית וניל

2 ביצים

וגרידת תפוז מתפוז אחד

רכיבים למילוי פרג

520 גרם חלב

500 גרם פרג

150 גרם פירורי עוגיית חמאה

100 גרם סוכר

100 גרם דבש

גרידת תפוז

300 גרם שוקולד מריר

צילום: אסף לוי

אופן הכנת המילוי

יש לבשל  את החלב, הסוכר, דבש גרידת התפוז והמלח - עד לרתיחה. מוסיפים את הפרג ומבשלים עוד כשתי דקות. יש להוסיף את פירורי עוגיית החמאה והשוקולד ולערבב היטב עד להמסת השוקולד ולצנן במקרר.

אופן הכנת הבצק

יש לשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, סוכר, תמצית וניל, גרידת התפוז מחציתו ולערבב למסה אחת. מוסיפים ביצה אחת ומערבבים היטב, ולאחריה את הביצה השנייה. לבסוף יש להוסיף את הקמח לערבב היטב עד למסה אחידה - לקרר כשעה.

יש לרדד את הבצק על שולחן מקומח לעובי של 3 מ"מ ולקרוץ עיגולים, מכניסים את המילוי וסוגרים לצורת משולש. יש לאפות בטמפרטורה של 160 מעלות כ- 20 דקות ולפזר מעט אבקת סוכר מעל.

צילום: אסף לוי

למתכונים נוספים

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...