סיור של שכבת ד' בשפד''ן

26/03/2015

מאת: אסף כהן ואיליה רחמטוב מכיתה ד'1

שלום, אנו אסף ואיליה מבי"ס קפלן בפ"ת רוצים לספר לכם על הסיור של שכבת ד' בשפד''ן - מכון טיהור שפכי גוש דן בראשון לציון.

כאשר הגענו לשם - כל השכבה שמחה וצהלה, וכבר בכניסה הראו לנו מים נקיים. כשהגענו ל"איגודן" בא אלינו מדריך נחמד בשם נדב והסביר לנו על השפד''ן והקרין לנו סרט. אחרי הסרט המדריך נדב לקח אותנו לחדר מיוחד עם רצפה שקופה. שם ראינו דגם של צינורות המפעל, ושיחקנו במשחקי מחשב בנושא.

ירדנו למקום מיוחד עם מיני דגם של כל השפד''ן ושוב צפינו בסרט (אחר). כל פעם שהיה הסבר על מכונה או שלב בדגם, פעלו האורות והמכונה שעליה הסבירו האירה. יצאנו החוצה למפעל שפד''ן והראו לנו שני שלבים:

1. הכניסו חיידקים לבריכה אחת והם "אכלו" את כל הלכלוך.

2. בבריכה הבאה הוציאו את החיידקים שהפכו לבוצה. הראו לנו דגם של זה וגילינו מתקן ושמו "ביסלי" שגרם לכך שהבוצה תעלה והמים ירדו.

כל הילדים מאוד אהבו את הפעילות והיציאה מבית הספר.

עומר מכיתתנו ציין: ''היה מהנה ומעניין, ולמדנו כמה השפד''ן עוזר לסביבה".

וכך סיורינו בשפד''ן הסתיים. אחרי הפעילות הרגשנו שהסיור היה כייפי וחשוב.

ממליצים!

לדף הראשי של בלוג כתבים צעירים – בי"ס קפלן פ"ת

שתף ב-

תגובות

גם אני למדתי בשפדן
גם אני השתתפתי בסיור זה, גיליתי מוצרים שנזרקו לאסלה ולביוב ולמה שזה גורם, למדתי שאין לזרוק לכיור ולאסלה שום דבר חוץ מנייר טואלט. הסרטים סייעו להבנה, השמות שנבחרו לתהליכים סייעו לנו לזכור את השלבים השונים הקיימים בשפדן.
גל לוסטיג - 27/03/2015
שתף ב שתף ב
ה"מסעדה הגדולה"- ריאקטור-ביולוגי
נהניתי מאוד לראות בשפדן את תהליך ה"מסעדה הגדולה" ולמדתי מכך הרבה .
אופק ספיר - 27/03/2015
שתף ב שתף ב
בעקבות הכתבה
למרות שלא הצטרפתי לטיול, דרך הכתבה הבנתי בדיוק מה התרחש בסיור.
שקד ביטון - 27/03/2015
שתף ב שתף ב
חוויות מהסיור
גם אני השתתפתי בסיור זה, נהניתי מאוד מהסרטים שהוקרנו, הסבר התהליכים היה ברור ויוצא דופן. לא ידעתי שקיים מפעל כה משמעותי. נדב הסביר בצורה ברורה את התהליכים הקיימים בניקוי המים. אהבתי לראות את ה"מסעדה הגדולה" , לסיום אני ממליץ לבקר בשפדן, ורוצה להוקיר את כתיבתם של איליה ואסף שכתבו על הנעשה כפי שהיה.
איתי עוזר - 27/03/2015
שתף ב שתף ב
לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...